Sun
Korisnik Lozinka
Početna strana | Homepage
FAKULTET
O Fakultetu. Dekanat. Katedre. Biblioteka. Informacioni sistem.
STUDIJE
Osnovne i master akademske studije. Doktorske studije. Studije po ranijim programima. Erasmus Mundus.
ISTRAŽIVANJE I USLUGE
Istraživanja. Zavod. Laboratorije. Centri. Atestiranje vozila.
UPIS NA MFN
DOKUMENTI
Javne nabavke Mašinskog fakulteta. NN veća. Savet MFN. Sindikat. Tela. Akta. Formulari. Akreditacija MFN. Stručna predavanja.
ŽIVOT NA MFN
Oglasne table. Osoblje MFN. Studenti. Alumni. Lične prezentacije. Hol MFN.
NA SERVERIMA MFN
WebMAIL. ICIT. Prisma. Konferencije. Projekti. Partneri MF. Publikacije MF.
KONTAKT
Adresa i telefoni. Telefonski imenik.
 
>> PRETRAGA


     
     Magazin studenata MFN


Početna strana  > Vesti > Proslava Dana Mašinskog fakulteta u Nišu 12.12. 2014. godine
Proslava Dana Mašinskog fakulteta u Nišu 12.12. 2014. godine
17.12.2014
Proslavi 54. godišnjice postojanja i rada Fakulteta u petak, 12. decembra 2014. godine, prisustvovalo je više od 300 radnika Fakulteta, studenata i gostiju iz zemlјe i inostranstva.

 Na svečanoj akademiji, održanoj u petak, 12. decembra 2014. godine,  uručen je veći broj nagrada institucijama, pojedincima i radnicima Fakulteta, koji su značajno doprineli razvoju i napretku Fakulteta u proteklom periodu, kao i najbolјim studentima Fakulteta.
 
Povelјu Mašinskog fakulteta u Nišu dobili su: dr Tomislav Petrović, red. prof. Fakulteta, i Velimir Konić, šef Odseka za praćenje realizacije programa i projekata u oblasti tehnološkog razvoja i studijsko-analitičke poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
 
Plaketu Mašinskog fakulteta u Nišu dobili su: dr Đura Stevanović, red. prof. u penziji Polјoprivednog fakulteta u Beogradu, i dr Miloš Jovanović, vanr.prof. Fakulteta.
 
Zahvalnicu Mašinskog fakulteta u Nišu dobili su: mr Milan Banić, asist. Fakulteta, i Dejan Žikić, administrator Informacionog sistema Fakulteta.
 
Posebna nagrada Fakulteta – umetnička slika – dodelјena je Snežani Sretenović, prethodnom dugogodišnjem šefu Odseka za finansijsko poslovanje Fakulteta, za izuzetan doprinos razvoju i napretku Fakulteta u proteklom periodu.
 
Zahvalnice Mašinskog fakulteta u Nišu dodelјene su firmama, preduzećima i kompanijama koje su obezbedile nagrade za najbolјe studente Fakulteta: JKP „Medijana“ Niš, JKP „Medijana“ Niš, JKP „Parking servis“ Niš, Generali osiguranje Srbija, Poliklinika „Human“ Niš, Bengazi – Game Box“ Niš, „LmbSOFT“ Niš, „Zlatni Timok“ Svrlјig, „Air Cool“ Niš i „Teming Electrotechnology“ Niš.
 
Pohvalnice i laptop računare kao najbolјi diplomirani studenti, odnosno najbolјi studenti po godinama studija školske 2013/2014 godine dobili su: Stefanović Milica, Kitanović Milan, Đorđević Marija, Spasić Jovana, Mitrović Vladimir, Kitić Ana, Pavković Aleksandar i Milenković Milica. Takođe, pohvalnicu i laptop računar za pomoć u organizaciji mašinijada i studentski život na Fakultetu dobio je Studentski parlament Fakulteta.
 
Pohvalnice i novčane nagrade za osvojena prva mesta u znanju na 54. Mašinijadi "Lepenski Vir 2014" dobili su: Spasić Jovana, Begović Velјko, Stefanović Milica, Stojanović Darko, Mijalković Nemanja, Stojadinović Jovan, Pavković Aleksandar i Mitrović Vladimir.  Pohvalnice i nagrade su uručene studentima na svečanoj sednici Nastavno-naučnog veća i nenastavnog osoblјa, koja je održana u sredu, 10. decembra.
 
Nagradu laptop računar kao materijalnu pomoć dobili su studenti Snežani Matić i Vladimiru Đorđeviću, sa želјom darodavaca, Fakulteta i Studentskog parlamenta Fakulteta da im ova pomoć bude podsticaj za dalјe učenje i uspešan završetak studija.
 
Po prvi put u istoriji Fakulteta na Svečanoj akademiji dodelјene su zlatne diplome generaciji studenata, koja je diplomirala na Mašinskom fakultetu u Nišu pre 50 godina, kalendarske 1964. godine. Zlatnu diplomu dobili su: prof. dr Aleksandar Vulić, Vasilije Vujić, Zvonimir Grubišić, prof. dr Života Živković, prof. dr Slobodan Laković, prof. dr Tomislav Nikolić, prof. dr Nenad Radojković i prof. dr Svetolik Sretić.
 
Na svečanoj sednici Nastavno-naučnog veća i nenastavnog osoblјa uručene su i jubilarne nagrade radnicima Fakulteta koji su proveli dve ili tri decenije radeći na Fakultetu i značajno doprineli stečenom ugledu Fakulteta. Jubilarne nagrade dobili su: Radmila Mladenović, prof. dr Ljilјana Radović, prof. dr Miloš Milošević, prof. dr Jelena Janevski, doc. dr Goran Janevski, doc. dr Dejan Mitrović, asist. mr Boban Nikolić, asist. Bilјana Đorđević i Snežana Sretenović.
 
Penzionisanim radnicima Fakulteta asist. mr Miodragu Velimiroviću, Momčilu Petroviću i Radmili Mladenović na svečanoj sednici Nastavno-naučnog veća i nenastavnog osoblјa uručeni su prigodni pokloni povodom odlaska u penziju u toku ove kalendarske godine.
 
Fotografije sa svečane sednice Nastavno-naučnog veća i nenastavnog osoblјa, svečane akademije i svečanog ručka koji je potom usledio u restoranu "Crystal Light" možete preuzeti ovde.


Najnovije vesti
Treća međunarodna konferencija Mašinsko inženjerstvo u XXI veku
Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu organizuje Treću međunarodnu konferencija "Mašinsko inženjerstvo u XXI veku". Konferencija će se održati u Nišu 17-18. septembra 2015
Dodela zlatnih indeksa za studente generacije 1965/66
Mašinski fakultet u Nišu će 1. oktobra ove godine dodeliti zlatne indekse generaciji studenata koja je upisala Mašinski fakultet u Nišu pre 50 godina, školske 1965/66 godine.
JAVNI NAGRADNI KONKURS PETAR DAMJANOVIĆ
Firma „OSA Računarski inženjering raspisuje IX javni nagradni konkurs pod nazivom „Petar Damjanović“ za izbor najboljeg rada iz oblasti mašinstva
Univerzitet u Nišu obeležava pola veka postojanja i rada
Ove i sledece nedelje svečanim pro- gramima Univerzitet u Nišu obeležava pola veka postojanja i rada. Programi su namenjeni svim članovima Univer- ziteta, studentima i gradjanima Niša
Pismo zainteresovanosti za zapošljavanje - Elixir Prahovo
Kompanija Elixir Prahovo IHP d.o.o. Prahovo nudi mogućnost zapošljavanja 5 diplomiranih mašinskih inženjera sa mestom rada u Prahovu
SVE VESTI >>
Vaša IP adresa je: 18.207.240.35
Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu, ul. Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš, Srbija.
Telefoni: Odsek za nastavna i studentska pitanja: 018/588-228; Dekanat: 018/588-255;
Računarski centar: 018/588-229; Zavod: 018/588-199; Sekretar: 018/588-233; Faks: 018/588-244;
E-mail: info@masfak.ni.ac.rs; PIB: 100662813; Žiro račun: 840-1745666-63.