Sun
Korisnik Lozinka
Početna strana | Homepage
FAKULTET
O Fakultetu. Dekanat. Katedre. Biblioteka. Informacioni sistem.
STUDIJE
Osnovne i master akademske studije. Doktorske studije. Studije po ranijim programima. Erasmus Mundus.
ISTRAŽIVANJE I USLUGE
Istraživanja. Zavod. Laboratorije. Centri. Atestiranje vozila.
UPIS NA MFN
DOKUMENTI
Javne nabavke Mašinskog fakulteta. NN veća. Savet MFN. Sindikat. Tela. Akta. Formulari. Akreditacija MFN. Stručna predavanja.
ŽIVOT NA MFN
Oglasne table. Osoblje MFN. Studenti. Alumni. Lične prezentacije. Hol MFN.
NA SERVERIMA MFN
WebMAIL. ICIT. Prisma. Konferencije. Projekti. Partneri MF. Publikacije MF.
KONTAKT
Adresa i telefoni. Telefonski imenik.
 
>> PRETRAGA


     
     Magazin studenata MFN


Početna strana  > Vesti > 50 godina rada Mašinskog fakulteta u Nišu
50 godina rada Mašinskog fakulteta u Nišu
21.01.2010
Mašinski fakultet u Nišu 2. februara 2010. godine obeležava 50 godina postojanja i rada. Svečana akademija biće održana u Amfiteatru „A“ sa početkom u 12 časova


Mašinski fakultet danas predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku ustanovu, koja uspešno prati razvoj mašinskih nauka i tehnologija u svetu i koja predstavlja osnovu za modernu privredu u okviru tehnološkog razvoja naše zemlje u 21. veku.

Od osnivanja Fakulteta ukupno je upisano 12.592 studenata, diplomiralo je 4.666 studenata i to 3.683 diplomiranih inženjera mašinstva i 983 inženjera mašinstva, magistriralo je 177 kandidata i doktoriralo 93 kandidata. Danas na Mašinskom fakultetu radi 94 nastavnika i saradnika i 65 nenastavnih radnika.

Nastavni proces na Mašinskom fakultetu se već godinama unazad odvija u skladu sa principima Bolonjske deklaracije što podrazumeva konstantno osavremenjivanje obrazovnog procesa u cilju ostvarivanja veće efikasnosti studiranja, aktivnijeg učešća studenata u nastavi i kompatibilnosti sa evropskim sistemom visokog obrazovanja. U prilog navedenoj činjenici govori i uspešno okončan proces akreditacije ustanove i studijskih programa: osnovnih akademskih studija, osnovnih strukovnih studija, diplomskih akademskih i doktorskih studija.

Ono što posebno raduje je broj studenata koji pokazuje tendenciju rasta, što uliva nadu da su studije mašinstva primamljive i da ovaj Fakultet drži korak sa savremenim tendencijama u obrazovanju mladih ambicioznih ljudi koji žele primenjivo znanje i svetski priznate diplome.

Na Fakultetu se realizuju mnogobrojni naučnoistraživački projekti u saradnji sa Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj, naučnoistraživačkim organizacijama i privrednim i vanprivrednim subjektima. Od izuzetnog je značaja učešće nastavnika i saradnika Fakulteta na značajnim međunarodnim naučnoistraživačkim projektima (TEMPUS, FP7, WUS i drugim) zahvaljujući kojima je obezbeđena najsavremenija oprema za učionice i laboratorije i time stvoreni savremeni uslovi za rad. Međunarodne konferencije SAUM, ŽELKON, HIPNEF, SIMTERM kao i veliki broj uspešno organizovanih naučnih skupova, seminara, predavanja i radionica upotpunjuje sliku Fakulteta kao uspešne obrazovno-naučne ustanove.

Nastavnici i saradnici Fakulteta su u prethodnom periodu objavili značajan broj naučnih i stručnih radova koji su publikovani u vodećim inostranim i domaćim naučnim i stručnim časopisima i prezentovani na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Fakultet se naročito ponosi svojim studentima koji su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima u znanju i sportskim disciplinama. Najveći ponos Fakulteta su diplomirani studenti koji uspešno nastavljaju svoje obrazovanje kako na našem fakultetu tako i na prestižnim univerzitetima u svetu, učestvuju u realizaciji naučnoistraživačkih projekata i praktično realizuju znanja stečena na Mašinskom fakultetu u Nišu.

Srdačno Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate našu svečanost.
                                                                                   
Prof. Dr Vlastimir Nikolić, dekanNajnovije vesti
Treća međunarodna konferencija Mašinsko inženjerstvo u XXI veku
Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu organizuje Treću međunarodnu konferencija "Mašinsko inženjerstvo u XXI veku". Konferencija će se održati u Nišu 17-18. septembra 2015
Dodela zlatnih indeksa za studente generacije 1965/66
Mašinski fakultet u Nišu će 1. oktobra ove godine dodeliti zlatne indekse generaciji studenata koja je upisala Mašinski fakultet u Nišu pre 50 godina, školske 1965/66 godine.
JAVNI NAGRADNI KONKURS PETAR DAMJANOVIĆ
Firma „OSA Računarski inženjering raspisuje IX javni nagradni konkurs pod nazivom „Petar Damjanović“ za izbor najboljeg rada iz oblasti mašinstva
Univerzitet u Nišu obeležava pola veka postojanja i rada
Ove i sledece nedelje svečanim pro- gramima Univerzitet u Nišu obeležava pola veka postojanja i rada. Programi su namenjeni svim članovima Univer- ziteta, studentima i gradjanima Niša
Pismo zainteresovanosti za zapošljavanje - Elixir Prahovo
Kompanija Elixir Prahovo IHP d.o.o. Prahovo nudi mogućnost zapošljavanja 5 diplomiranih mašinskih inženjera sa mestom rada u Prahovu
SVE VESTI >>
Vaša IP adresa je: 18.207.240.35
Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu, ul. Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš, Srbija.
Telefoni: Odsek za nastavna i studentska pitanja: 018/588-228; Dekanat: 018/588-255;
Računarski centar: 018/588-229; Zavod: 018/588-199; Sekretar: 018/588-233; Faks: 018/588-244;
E-mail: info@masfak.ni.ac.rs; PIB: 100662813; Žiro račun: 840-1745666-63.